Jak kombinovat oblečení

Každá žena, možná dokonce i každý muž, má v dnešní době šatník plný nejrůznějších hromádek oblečení a plnou skříň ověšených ramínek.
Když ráno vstaneme, tak do skříně koukáme mnohdy jako do vyjedené lednice a nevíme co si dnes na sebe vzít nebo co s čím kombinovat.
Aby nákupy nebyly opět spíše náhodné a bezmyšlenkovité a mohli jste si doplnit do šatníku ty správné kousky oblečení.
Přichystali jsme si pro vás dnešní návod na správné kombinování oblečení a vytvoření si nákupního seznamu.

Každý kus oblečení, který teď v šatníku máte, u každého kusu oblečení, který vlastníte, je nutné promyslet, s čím ho budete nosit a na jakou příležitost. Vytvořte si s vaším oblečením kombinační sety. Rozložte si jednotlivé oblečení třeba na postel.

SET obsahuje:

1. horní díl (top, tunika, tričko, halenka, košile, svetr)

2. svrchní díl (sako, svetr, kardigan, bundička)

3. spodní díl (kalhoty, sukně, legíny)

Ideálně byste měli začít tím, že vezmete jedny kalhoty, jednu sukni a přiložíte k nim alespoň 3 horní díly, tedy (tričko, svetr, košili atd.). Je to zdlouhavější, ale věřte mi, že právě tento krok vám usnadní využít váš šatník maximálně. Když si tyto kombinace vymyslíte v klidu, budete je mít pak kdykoliv k dispozici a nemusíte je vytvářet ráno ve stresu. Pak totiž saháte jen po těch „zajetých kombinacích“ a šatník je často nevyužitý.

Při zkoušení můžete zjistit, že ne vše, co vám na první pohled připadalo, že se k sobě hodí, musí fungovat na vaší postavě. Toto udělejte s celým šatníkem. Určitě vám zbyde pár kousků, které nebudou mít víc jak jednu možnou kombinaci. Začnete si psát svůj nákupní seznam. Např: halenka k modrým kalhotám. Nemusíte psát do detailů. A můžete vyrazit na nákupy. Nejlépe si do obchodu berte s sebou daný díl např. (kalhoty) ke kterému potřebujete koupit (halenku).

Je to důležité ke správnému výběru střihu nebo třeba i materiálu. Váš šatník se vám po pár sezónách odmění tím, že bude plně využity