Jak u nás vybrat správnou velikost?

Již dlouho jsme uvažovali nad tím, jak nejlépe poradit a pomoci našim zákaznicím ve výběru správné velikosti. A vzhledem k tomu, že spoustu prodejců klame zákazníky nereálnými rozměry, fotkami apod., tak u nás toto nečekejte.

Tímto článkem bychom chtěli pomoci všem našim zákaznicím, ať už novým nebo stávajícím. (Upozorňujeme, že tento článek souvisí pouze s naší nabídkou a e-shopem nikoli jinými prodejci).

Není velikost jako velikost. Souhlas?

Ano přesně tak to je. Každy výrobce má míry jiné. Taktéž číslování a velikosti. Proto pokud tě zajímá, jak vybrat správnou velikost v rámci tvé spokojenosti, tak pozorně čti a dáme ti jednoduchý návod. 

Rozměry které uvádíme na našem e-shopu u zboží, jsou měřené vždy námi v klidu bez natažení od švu ke švu (obvod), zároveň celková délka od ramene dolů a u kalhot od pasu až po konec nohavic (celková délka). A to každý produkt, ať už ONE SIZE nebo jednotlivé velikosti. V případě elastanu se tedy ještě materiál podá. 

V každém případě, ti doporučujeme řídit se rozměry! Nikoli velikostmi, nebo doporučením u ONE SIZE produktů. 

Fotky kterými prezentujeme naší nabídku zboží, jsou námi focené s našimi modelkami. Realita barev na fotkách, je reálná a může se lišit pouze v závislosti s nasvícením produktu v ateliéru vs. reálné denní světlo.

Velikosti, které fotí modelky, jsou vždy uvedeny v popisu produktu na našem e-shopu. Pokud se jedná o ONE SIZE(UNI) fotí se vždy stejný typ.

 

A PROČ?

 

Velikost ONE SIZE (neboli UNI)

Do popisu produktu vždy uvádíme například: ONE SIZE(UNI) - S-XL apod. 

Pokud jsi velikosti S a pokud jsi zvyklá nosit volnější střihy neboli OVERSIZE, bude pro tebe tato velikost vhodná
Pokud ne a máš raději oblečení k tělu, tento kousek není nic pro tebe. Dle fotky, naše modelka, která je velikosti S, má oblečení také volnější. 

Pokud jsi velikosti XL, tak není XL jako XL. A jak už jsme psali v úvodu, pokud chceš vybrat kousek, který ti bude sedět, rozměry jsou tedy vždy jistota. 

Pokud naše modelky fotí zvlášť, má to svůj důvod. Sice jako COMBO jsou super, ale vše má své meze a opodstatnění.
V
ysvětlení je jednoduché. Pokud naše plnoštíhlá modelka fotí sama, jedná se o "kousky" které i jako OVERSIZE naší modelce s velikostí S byly příliš veliké. A naopak. Pokud naše hubená modelka fotí sama, tak plnoštíhlá v rámci jejích mír neoblékne. Zní to logicky. No né?

 

Velikosti s číslováním (36-52 apod.) 

Často nám chodí dotazy: Mám velikost 46, máte velikost 46?
Co se týče velikostí, tak NIKDY se při výběru neřiď velikostmi (číslováním), ale rozměry které uvádíme, jak už jsme v úvodu napsali. Každý výrobce má míry jiné a zároveň i číslování. Rozměry jsou tedy alfa omega k tvé spokojenosti.

Bundy a vesty

Při výběru bund a vest je také důležité počítat s vrstvou, kterou budeš pod bundou či vestou nosit. Někdo nosí tenkou vrstvu například úplet (v případě zimního oblečení) a někdo silnější, tzn. například tenký úplet + fleecovou mikinu. Je vždy důležité, při výběru počítat s pár cm navíc kvůli průramkům, prsům, bokům atd. dle síly. V podprsence přeci ve vestě nebo bundě chodit nebudeš. 

Kalhoty, tepláky, legíny a kalhoty na gumu

Všechny typy jsou uvedeny v klidu bez natažení, jak jsme již uvedli. Každý kousek se ale v tomto případě taktéž podá. Co se týče kalhot na gumu, tepláků, legín, je u produktu vždy uvedena míra od - do, například 60 - 80cm (pas). Ale zase. Na postavě se oblečení podá daleko více, než při natažení gumy "v ruce".

Míry naší plnoštíhlé modelky: 

Pro orientaci ve výběru velikosti (pro datum 21.1.2023)
prsa 114 cm, pas 114 cm, boky 119 cm, výška 163 cm

Výška naší štíhlé modelky je : 169 cm

Byli pro tebe informace užitečné? Doufáme, že ano! Závěr toho všeho je, že pokud nechceš vracet oblečení a chceš být maximálně spokojená, tak klíčem toho všeho, je tento článek, neboli rada od nás! :-)